2 Ağustos 2021 Pazartesi

Skogbranner i Tyrkia! > Türkiye'de Orman Yangınları!

Arkadaşlar, bildiğiniz gibi, ülkemiz zor günlerden geçiyor. Terör odaklarının başlattığı bu yangınlara, bazı sorumsuz vatandaşlarımızın ihmalkarlıkları ve devletin bazı plansızlıkları da eklenince, ülkemiz ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Ülkemiz bir an önce kurtulur inşallah, bu musibetten. Gün, tek ses olma günüdür. Şavaş meydanında, barış konuşulmaz! Atlatalım bu zorlukları, herşey konuşulur inşallah. Türkiye, güçlüdür!  

Bu tatsız vesileyle de olsa, Norveççe'de bir kaç kısa cümleyle, orman yangını, yaşananlar ve neler yapılıyor gibi durumlar, nasıl anlatılır, bazı örnek cümlelerle görelim.

 Det er flere store skogbranner ulike steder i Tyrkia. (Türkiye'nin farklı yerlerinde, birçok büyük orman yangını var.) Branner herjer i flere byer og enda mer landsbyer. (Yangınlar, birçok şehirde ve daha da fazla köyde büyük zararlar veriyor.) Vind og varme vanskeliggjør slukking. (Rüzgar ve sıcak hava, söndürmeyi zorlaştırıyor.) Flere er omkommet og hundrevis er skadet. (Birçok insan öldü ve yüzlercesi yaralandı.) Turister og lokalbefolkning evakueres fra risikable områder. (Turistler ve yerel halk, riskli bölgelerden tahliye ediliyor.) 


#süleymanhoca #norveççedilkursu #norveççeözelders #learnnorwegian #lærnorsk #norveççe #bergenstesten #süleymanhocailenorveççedilkursu #tyrkisk #aiesec #erasmus #skogbrann #tyrkia 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder