26 Nisan 2018 Perşembe

Bergenstesten

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere Bergenstestenden bahsetmek istiyorum. Bu konuda çokça soru alıyorum. Bu paylaşımımda, bu testi almak zorunda olan arkadaşlar, faydalı olacak bilgiler bulabilirler.

Bergenstesten, yani ileri düzey Norveççe dil testi, İngilizcenin TOEFL veya IELTS i ayarında ve benzeri bir testtir. Yüksek öğrenim görmek isteyenler, akademik düzeyde çalışmak isteyenler, uzmanlık gerektiren meslek kollarında çalışmak isteyenler gibi birçok kimse için. Norveç kurum veya kuruluşları tarafından zorunlu olarak talep edilen bir dil yeterlilik testidir.

Format olarak da, yukarıda belirttiğim İngilizce testlerine çok büyük oranda benzer. Avrupa Konseyi Dil Düzey Standartları (CEFR) olan A1-A2, B1-B2, C1-C2 den en az B2 düzeyini bitirmiş olmanız, Bergenstesten de minimum yeterlilik düzeyidir başarılı olabilmek için, ama korkulu rüya görmek istemiyorsanız, bu teste girmeden önce en az C1 i bitirmiş olmanız faydanızadır.

Bergenstesten hakkında daha detaylı bilgiler için, aşağıdaki linki ziyaret edebilir, sorularınızı da, yorum üzerinden iletebilirsiniz.

Ayrıca, grubuma üye olarak, daha güncel ve çeşitli bilgileri de takip edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/groups/norvecceders/

BERGENSTESTEN
https://www.folkeuniversitetet.no/eng/Artikler/Spraaktester/Test-of-Norwegian-advanced-level-Bergenstesten

#süleymanhoca #norveççedilkursu #norveççeözelders #learnnorwegian #lærnorsk #norveççe #bergenstesten #süleymanhocailenorveççedilkursu #tyrkisk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder