17 Ağustos 2021 Salı

BERGENSTEST(Norveççe Yüksek Düzey Dil Testi)

 Merhaba arkadaşlar, Norveççe öğreniyor veya öğrenmeyi planlıyor olduğunuz için, büyük ihtimalle adını duyduğunuz, Norveççe yüksek düzey dil testi olan BERGENSTEST ile ilgili bir yazı paylaşıyorum. Daha önce de, benzer bir paylaşımım olmuştu bu sınavla ilgili ,ama yeni katılan kursiyer arkadaşlardan ve diğer birçok grup üyesinden de benzer sorular gelebiliyor hala bu konuda.

Özellikle doktorluk, mühendislik, hemşirelik v.b profesyonel uzmanlık gerektiren meslek dallarından iş bulmak istiyorsanız veya araştırma görevliliği, doktora v.b akademik görevlere talipseniz, bu sınavı almak ve istenen not baremlerini sağlamanız gerekmektedir.
Birçok büyük işletmeler, üniversiteler v.b BERGENSTEST geçer sonuçları talep etmektedir başvuranlardan.




12 Ağustos 2021 Perşembe

Norveççe'de Dil Seviyeleri ve İfade Ettikleri.

 Merhaba arkadaşlar,

Bazen sizlerden ve hatta kursiyerlerimden çokca gelen bir soruyla ilgili rastladığım bir yazıyı, sizlerle paylaşayım istedim. Level lar ve ne anlam ifade ettikleri, konusu. Evet, yazı İngilizce, ama Norveççe öğreniyor veya öğrenmeyi planlıyor olsanız da, İngilizce'yi mutlaka, en azından, anlaşacak kadar biliyor olmanız, hayati önemdedir. O yüzden, bazı ek paylaşımlarım İngilizce oluyor. Demem o ki, çok acil veya öncelikli bir durumunuz yok ise eğer, Norveççe öğrenmeden önce, İngilizce öğrenin ya da biliyorsanız da, ilerletin lütfen.

Ha det bra 🙂



4 Ağustos 2021 Çarşamba

Norveççe - İngilizce ve Türkçe Telaffuzlu Sözlük

Merhaba arkadaşlar, özellikle telaffuzla ilgili çok talep geliyor sizlerden. Maalesef, yazı yoluyla telaffuzları sizlere vermek bir noktaya kadar mümkün olsa da, maalesef hem yeterli olmaz, hem de tam doğruluk sağlanamaz. Ya duymanız, ya dinlemeniz lazım doğru bir şekilde. En azından bu sebeple, aşağıda bir sözlük linki paylaşıyorum. Çok faydalı ve zengin içerikli. Aradığınız herhangi bir kelimenin hem Norveççe, hem İngilizce, hem de Türkçe karşılıklarını aynı anda görebiliyor ve telaffuzlarını da dinleyebiliyorsunuz. Arama kutucuğuna, bu istediğiniz 3 dilden herhangi birinde bir kelime yazıp aratabilirsiniz. Ayrıca örnek cümleler de görebiliyorsunuz. Yine de sorularınız olursa, yorumdan yazabilirsiniz.

Kolay gelsin 🙂

3 DİLLİ, TELAFFUZLU SÖZLÜK


#süleymanhoca #norveççedilkursu #norveççeözelders #learnnorwegian #lærnorsk #norveççe #bergenstesten #süleymanhocailenorveççedilkursu #tyrkisk #aiesec #erasmus #skogbrann #tyrkia


3 Ağustos 2021 Salı

Öğrenciler, Geyikler ve Kutup Ayılarının Üniversitesi :)

 Bu üniversitede okumak için edinmeniz gereken temel becerilerden  bazıları; silah kullanabilmek, kendinizi korumayı bilmek, çadırınızı güvenle kurabilmek doğada, acil durumda bir helikopterin inişini yönlendirebilmek v.b olarak sıralayabiliriz. :) Şaka değil arkadaşlar. 

Dünyanın en kuzeyindeki yüksek öğretim kurumu olan, Svalbard Üniversitesinden, UNIS, bahsediyorum. Geyiklerin, drone larla sayıldığı, vahşi doğanın tam merkezinde yer alan bu üniversitede okumak için, hem cesaretli hem de çok dikkatli olmanız lazım :) Yok, bir kutup ayısının midesini merak ediyorsanız, bu zahmetlere katlanmanıza gerek yok :) Bu uyarı ve gerçekleri dikkate almayan bazıları, maalesef, o acı sonu görmüşler!

Biyoloji, jeofizik, teknoloji, bilimsel araştırma gibi bölümleriyle ünlü bu üniversite, masal gibi bir diyarda, bambaşka bir deneyim sunuyor insana. 

Hadi silahları kuşanın :)

SVALBARD ÜNİVERSİTESİ (UNIS)

#süleymanhoca #norveççedilkursu #norveççeözelders #learnnorwegian #lærnorsk #norveççe #bergenstesten #süleymanhocailenorveççedilkursu #tyrkisk #aiesec #erasmus #skogbrann #tyrkia #svalbard #unis


2 Ağustos 2021 Pazartesi

Skogbranner i Tyrkia! > Türkiye'de Orman Yangınları!

Arkadaşlar, bildiğiniz gibi, ülkemiz zor günlerden geçiyor. Terör odaklarının başlattığı bu yangınlara, bazı sorumsuz vatandaşlarımızın ihmalkarlıkları ve devletin bazı plansızlıkları da eklenince, ülkemiz ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Ülkemiz bir an önce kurtulur inşallah, bu musibetten. Gün, tek ses olma günüdür. Şavaş meydanında, barış konuşulmaz! Atlatalım bu zorlukları, herşey konuşulur inşallah. Türkiye, güçlüdür!  

Bu tatsız vesileyle de olsa, Norveççe'de bir kaç kısa cümleyle, orman yangını, yaşananlar ve neler yapılıyor gibi durumlar, nasıl anlatılır, bazı örnek cümlelerle görelim.

 Det er flere store skogbranner ulike steder i Tyrkia. (Türkiye'nin farklı yerlerinde, birçok büyük orman yangını var.) Branner herjer i flere byer og enda mer landsbyer. (Yangınlar, birçok şehirde ve daha da fazla köyde büyük zararlar veriyor.) Vind og varme vanskeliggjør slukking. (Rüzgar ve sıcak hava, söndürmeyi zorlaştırıyor.) Flere er omkommet og hundrevis er skadet. (Birçok insan öldü ve yüzlercesi yaralandı.) Turister og lokalbefolkning evakueres fra risikable områder. (Turistler ve yerel halk, riskli bölgelerden tahliye ediliyor.) 


#süleymanhoca #norveççedilkursu #norveççeözelders #learnnorwegian #lærnorsk #norveççe #bergenstesten #süleymanhocailenorveççedilkursu #tyrkisk #aiesec #erasmus #skogbrann #tyrkia