15 Şubat 2018 Perşembe

God morgen > Good morning > Günaydın :)

God morgen > Good morning > Günaydın  (Telaffuz:Gumoorn) (Enstantane:Telemark/Norveç)
NOT: Arkadaşlar, altı çizili veya bazı fonetik gösterimlerin, facebook veya sosyal ağların bazılarında gösterilmediğini farkettim. Dolayısıyla, telaffuzları, TÜRKÇE okunuş olarak yazmaya çalışacağım, ama bu okunuşların tam yazımı, bazen mümkün olamamaktadır. Dinlemek veya duymak lazım!
Ha det bra 
(Hoşçakalın)

13 Şubat 2018 Salı

Hvor bor du? Nerede yaşıyorsun/uz?

A) Hvor bor du? (Vur buur dü?)
B) Jeg bor i Antalya(Ankara, İstanbul, USA osv.) Og, hvor bor du? (Yey buur i Antalya. O, vur buur dü?)
A) Jeg bor i Kayseri. (Yey buur i Kayseri.)
B) Hyggelig (Hüygli)
A) I like måte! (i liike moote)
****
A) Nerede yaşıyorsun?
B) Ben Antalya'da(Ankara'da, İstanbul'da, Amerika'da v.s) yaşıyorum. Ya, sen nerede yaşıyorsun?
A) Ben Kayseri'de yaşıyorum.
B) Memnun oldum.
A) Ben de!
NOT: Arkadaşlar, altı çizili veya bazı fonetik gösterimlerin, blogg veya facebook gibi ortamlarda bazen gösterilmediğini farkettim. Dolayısıyla, telaffuzları, TÜRKÇE okunuş olarak yazmaya çalışacağım, ama bu okunuşların tam yazımı, bazen mümkün olamamaktadır. Dinlemek veya duymak lazım!
Arkadaşlar, en basit ve anlaşılır haliyle, temel tanışma cümleleri kurma derslerimi sürdürüyorum, siz de, kendi kendinize pratik yapabilirsiniz. Bu cümlelerdeki, yer ve şahıs ifadelerini, alternatifleriyle değiştirerek, siz de nerede yaşadığınızı söyleyebilirsiniz. Karşınızdaki kimseye de, benzer soruları sorarak, onlarla kolayca tanışabilirsiniz.
** Buradaki Norveççe cümlelerin, dilimizde en basit olarak nasıl anlaşılması gerekiyorsa, o şekilde karşılıklarını yazmaktayım. Daha detaylı bilgi, telaffuzlar, alternatif soru yöntemleri ve açıklamalar için, yorum yoluyla, katılım sağlayabilir veya norvecceders@gmail.com üzerinden irtibata geçebilirsiniz..
Ha det bra 
(Hoşçakalın)

2 Şubat 2018 Cuma

İklim Felaketleri ve Norveç!

İklim değişiklikleri ve akabinde yaşanabilecek felaketler karşısında, ayakta kalabilecek ülkeler sıralamasında, Norveç ilk sırada çıkmış. Pek şaşırtmadı aslında  İnşallah ülkemizde de, gerekli önlemler ve çevresel yatırımlar ajandalara alınır. Güvenli bir gelecek temennileriyle. 
Haberin devamı için, linke tıklayınız lütfen.